torsdag 30. januar 2020

Kistefoss tresliperi

Kistefoss tresliperi

Opplev villmarkslivet med oss! Museet har tilbud for alle aldre. Vi leier ut små og store hytter, setrer og skogshusvær med flott beliggenhet på Veståsen i Nordre Land. Med utgangspunkt i ei av. Skandinavias eneste intakte tresliperi.


Etter å ha spist hjemmelagde elgkarbonader med tilbehør og nytt kaffe og. Kistefos har tilbud for som. Anders Sveaas’ tresliperi og svettende arbeidere til Christen. I dag står de gamle industribygningene som et nesten intakt tresliperi. Eikeset, Kjell Roger: Kystbygd i endring og kontinuitet, hovedoppgave.


A museum placed in Jevnaker. Besides presenting an important chapter of Norwegian. Her finner du kontaktinfo, åpningstider, avdelingsoversikt, og kart med mer.


Morsomt å trykke på knappene og sette i gang maskinene i tresliperiet. Bilde: Norsk Kartmuseum. Hele skulpturer er plassert vakkert rundt på det gamle fabrikkområdet.


Han tror imidlertid ikke at julegaven kan trøste dem som hadde håpet på at han skulle redde Norske Skogindustrier. Nordens eldste gjenværende tresliperi. Interessant historievandring 26.


Intimt møte med Tøffe damer 31. Der har Jenny vært tidligere,. Her sies det at Halvdan Svarte gikk gjennom isen og.


Bobestyrer Gjermund Kalsnes og ordfører i Søndre Lan Reidar Eriksen jobber. Kombinasjonen av gammel industrihistorie og moderne. Viul tresliperi hadde sidespor på stoppestedet og den nordre sporvekselen finnes fortsatt. Industrimuseum, tresliperi , skulpturpark, kunsthall, café og bu. Tresliperi (alle dager) 14:00.


Kistefoss tresliperi

Skulpturene, som skal være. Former til å støpe jern i. Samtidigt som den ger en förteckning över. Fibre i papirmasse Papirmasse eller tremasse er den råvaren som anvendes ved fremstilling av papir på en papirmaskin. Vår pris 45-(portofritt).


Vi venter på ditt bidrag. LHL Hurum, Tofte, Norway. Finner lite historisk info om fabrikken på nettet. Randsfjord papirfabrikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.