onsdag 10. februar 2021

Vannbad i stekeovn

Bestill vannbad og buffetutstyr til julesesongen her! Leveres innen 3-dager. Alt for en enkel servering! Vannbad er en kjele eller panne med kokende vann der man setter en form med en matrett som skal varmes opp.


Hensikten er å varme opp mat som ikke skal varmes over.

På flere steder jeg har spist biff den siste tiden opplyser kelneren (riktignok ofte etter noe press) at kjøttet er brunet, vakumert og så tilberedet i vannbad. For en stund siden fikk vi høre om Sous Vide av noen kolleger og hvor genialt dette var. Et vannbad som man puttet vakuumpakket kjøtt oppi? Vannbad – lekende lett En karamellpudding skal stekes i vannbad. Og nå er det ingen grunn til bekymring, for det er lekende lett å fikse!


Den mest vanlige tilberedning av koteletter er vel i stekepanne, men hvorfor ikke prøve dem i ovnen? Smaker veldig godt sammen med ovnsbakte grønnsaker.

Dette kan du forøvrig gjøre med en hvilken som helst stekeovn (fortrinnsvis med damp). Det er vanlig å legge den vakuumpakkete maten i et vannbad ,. Vannbad er en matlagingsmetode som innebærer at en kasserolle fylt omtrent halvt opp med vann varmes så vannet koker. Vanndampen varmer så i sin tur opp for.


Stek karamellpuddingen i varm stekeovn 125oC i vannbad ,(dvs at formen står i langpanne med vann). Denne creme bruléen er laget på en utradisjonell måte, som er mye enklere enn vanlig, da du slipper langvarig steking i vannbad i stekeovn. Da bør du oppleve kvalitet fra Miele!


Varmet opp stekeovn på grader, og satte formene i en langpanne med vann i ( vannbad ). Lot de stå der ca to timer. Tok de ut, og la press på de. Karamellpudding stekes i vannbad , men det er ikke mer komplisert enn at formen står i en langpanne som er fylt med vann.


Du bruker en helt vanlig stekeovn ,. Sous Vide betyr under vakuum og med en Sous Vide maskin tilbereder du vakuumpakket mat i et temperert vannbad. Med en tradisjonell stekeovn kan det være. Tilbered maten i temperert vannbad og opplev et fantastisk.

Vil du ha brødpuddingen sprø på toppen, dryss på litt ekstra. Risgrøt kan godt kokes i stekeovn ! Kok opp grøtris med melk og sett på lokk. Sett gryten midt i ovnen i ca.


Steketiden kommer an på hvor vid formen er. En mulighet jeg ser for meg er langtids’koking’ på lav temperatur i stekeovn i en ildfast form. La deretter blandingen i brødformer og stekte i vannbad. Dette er den enkle middagen du tyr til en ettermiddag når kjøleskapet er fylt opp av rester.


Her er det bare fantasien som setter begrensningen. Hvis du har steketermometer lar du puddingen stå til den er 70° midt inni. Har du en komfyr av nyere årgang, har du sannsynligvis varmluftsfunksjon. Men vet du egentlig når og hvordan du skal bruke den?


Du kan også droppe vannbadet,. Eventuellt kan du legge steika i en pose og la den ligge i vannbad på 58. Nå antar du at resultatet av å bruke vannbad eller stekeovn er sammenliknbare. Du trenger: Avlang form ca.


Produktene kan varmes i vannbad ca minutter (posene med mat legges i kokende vann). Noen av rettene kan også varmes i stekeovn eller på grillen. Den skal stekes i vannbad så hell kokende vann i langpannen.


La formen stå med kokende vann ca halvveis oppover formen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.