tirsdag 20. oktober 2020

Sperregrunn eller heftgrunn

Sperregrunn eller heftgrunn

Heftgrunn kan brukes på tidligere malte. Her må du alltid grunne med en sperregrunn. Er jeg nødt til å slipe dem ned først (hvordan - med slipemaskin), eller holder det å male heftgrunn ? Har ikke lyst å kjøpe heftgrunn hvis jeg kan bruke sperregrunningen som jeg har mye av. Det tolker jeg som at sperregrunn er like. Enten panelet er nytt eller gammelt: Kvistene må forsegles før overmaling, hvis ikke vil fukten i malingen få harpiksen i ubehandlede kvister til å svette ut.


Sperregrunn eller heftgrunn

Vi har malt et tak med sperregrunn med kvistlakk i ( eller hva det enn er). Ah, men heftgrunn og sperregrunn er forskjellige ting. Ja, jeg har skjønt det nå,.


Med ubehandlede paneler eller paneler som hadde gulnet eller fått synlige kvistgjennomslag,. Trenger du egentlig heftgrunn ? Jeg malte eikepanelene i gangen i huset vårt etter kun å ha vasket de grundig, og det hefter bra det. Ferdig behandlet ser det. Jeg ville vasket med kraftvask eller salmiakk og latt det tørke godt.


Sperregrunn eller heftgrunn

Deretter brukt sperregrunn (ikke heftgrunn , sperregrunn har kvistlakk i seg), den er litt seig. Da må du ha oljebaset heftgrunn på istedet. Har ikke vært borti vannbaserte eller oljebaserte kvistlakker. Har dårlig erfaring med sperregrunn ,. Hvit, vanntynnbar og matt sperregrunn for innendørsbruk. Sperrer og begrenser gjennomslag av kvist.


Isolermaling mot vond lukt, sot, nikotin, skitt. Sperregrunn mot kvistjennomslag fra jotun, jordan, beckers. Frem til nå er dette blitt utført med to strøk kvistlakk, før heftgrunn eller sperregrunn påføres. Men nå kan kvistlakken droppes og et helt. Til panel, listverk, dører, vinduer, karmer, møbler innendørs.


Sperregrunn eller heftgrunn

Den har gode påføringsegenskaper og god. Eller mener du det alltid har vært riktig at det er ok å male med vannbasert maling oppå oljemaling. En kombinert kvistlakk og sperrende grunning som brukes på alle flater med behov for sperrende effekt. Var på OBS i dag og der annbefalte dem grunning fra INFRA, da behøvdes ikke kvistlakk.


Blir litt skeptisk da, noen med erfaringer om evt. Heller ikke sperregrunn. Beckers Panelgrunn, sperregrunn og toppstrøk i ett. Lakkpensel flatpensel Stiwex. Flat pensel superfinish mm.


Benyttes også som heftgrunn og toppstrøk. Grunning med gode heftegenskaper og som kan brukes på de fleste underlag. Beige er en undertone av brunt, i lyse farger. Fargen inneholder en vennlig varme, og putter du på enda mer varme som rødt eller orange vil disse fargen.


Den gir en meget bra vedheft til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.