mandag 7. september 2020

Slåpebær

Slåpetorn (Prunus spinosa) er en løvfellende busk i rosefamilien. Den vokser spredt langs kysten i Sør-Norge. Fruktene er egentlig en type villplommer og er litt.


Ofte har jeg opplevd å komme over små, blå bær, men det har vist seg å ikke være blåbær. En håndfull slåpebær (fås kjøpt dypfrosset) og 2g sukker tilsettes en helflaske gin eller akevitt.

La trekke på lukket beholder i tre måneder. Sent på høsten er det fint å plukke slåpebær , du finner dem langs kysten, bl. Alkoholprosent: Sukker: 3gram per liter. Det var så rart å finne denne siden din idag. Dette er tilfellet for slåpebær , som vokser vilt i deler av landet.


Legg de frosne bærene i et patentglass (glass krukke med tett lokk). Held sukkeret over og fylde opp med gin.

Sloe gin er en ginlikør laget på slåpebær eller slåpetornbær. Bærene vokser også her til lands, omkring Oslofjorden og sørover til Kristiansan. Slåpebær 5gram til liter vin. Oppskriften er gammel og fra Hvaler: 3kg slåpebær , plukket etter en frostnatt, moses uten at kjernene knuses. Solbær eller Solbær, tørkete.


Kokte slåpebær , opprinnelig er de blåsvarte: Slåper? Lær deg når de ulike bærtypene har sesong, så du kan sikre deg dine favoritter. Noen som kjenner til disse bæra?


Vil du sikre deg favorittbærene dine i år, er. Gode råd og teknikker ved vinlegging Jeg vil her gå gjennom hoved prinsipper ved vinlegging hjemme. Hvis man gjør en skikkelig job, vil hjemmelagd vin nesten være.


Veldig aromatisk og nesten parfymert duft med preg av mye friske slåpebær. Behagelig og fruktig på smak med god konsentrasjon. Lang, fruktig ettersmak.


Kriker kan brukes der man elles ville brukt plommer:.

Ginbasert likør med slåpebær og diverse urter. Finn alle synonymer til SLÅPEBÆR i kryssord. Metode: Håndlaget og ufiltrert. Lynrask søkemotor som oppdateres hver dag.


Vi får en omvisning i det gamle destilleriet og får smake på den lokale Sloe Gin som er gin tilsatt slåpebær og sukker. Den ligger da i fire måneder og. Saft fra ferske slåpebær , med sukker.


Styrkende og opplivende næringstilskud anbefales til gjenhenting etter f. Pris: kr 9- Velg antall: Hyllebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.