mandag 13. januar 2020

Slåpelikør

Slåpe til likør bør være godt moden. Det er fint om bærene har fått en frostnatt før de blir plukket. Hvis ikke bør de fryses før bruk til likør. Legg slåpefruktene og brennevinet i et tett glas.


Slåpelikør

La dette stå i 2-uker. Sil av væsken fra bærene, og tilsett sukker til fruktene. Rist godt daglig i en uke.


Vil du ha oppskrift på noe som smaker kjempegodt, er veldig lett å lage, og som kan bli en en kjempefin julegave til slektninger som har alt? Fyll et norgeshlass med slåper, fyll mellomrommene mellom bærene med sukker, rist slik at alt pakker seg godt. Deretter heller du på sprit til glasset er.


Slåpelikør

Slåpelikør er den beste likøren som finnes, synes mange. Lag den om høsten, akkurat når det så vidt har vært frost,. Din oppskrift på slåpelikør fant jeg i en bok på biblioteket. Fine bær til likør, jeg lagde mye slåpelikør i mitt forrige liv. Plukkes etter den første frostnatten, ellers bør de fryses før de brukes.


I høst er det rikelig med slåpe (prunelles) her i Sør-Frankrike. Jeg plukket en masse i dag. Nå vet jeg hva Kristi tornekrone er laget av, for jeg kjenner ingen. Dette er en side som tar for seg mat og nyttevekster i norsk natur. For å holde orden på siden brukes et felles oppsett for å skrive om artene.


Slåpelikør

Bærene ble brukt til slåpelikør. Godt til kaffe og deilig som dressing over en fruktsalat. Vi var på bryllupsreise i Burgun. I dag har vi vært på en aldeles flott tur for å plukke slåper.


Her i Sarpsborg er det ingen, men vi trenger ikke kjøre lenger enn til Hvaler for å finne. Ha dem i ett syltetøyglass og tilsett alkohol. Skru igjen og rist glasset flere ganger om dagen den første uken. Tips og teknikker ved hjemmelagd likør. Nyere innlegg Eldre innlegg Startsiden.


Oppskrifter for kirsebærlikør oppskrift. God jul, Sander, og håper likøren blir like lekker som bildene! Takk for gleder i året som har gått, og jeg ønsker deg et fint, nytt år. Det innlegget på krangle var det nok endel useriøse svar i. Men noen synes sikkert det er vondere hos tannlegen enn å føde.


Man er jo så forskjellige. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har gitt Hafslund Nett konsesjon til å bygge en ny 1kV kraftledning mellom Kråkerøy og Hvaler transformatorstasjon i. Vi syns liksom vi er litt urmennesker når vi går å høster noe sånn og lager hjemmelaga slåpelikør og slåpesaft. Sausen til riskremen på julaften er i boks!


The most comprehensive image search on the web.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.