fredag 24. mai 2019

Radon farlig nivå

Over Million Visitors. Ordet radon skaper sug i magen hos de fleste, og det med rett. Når radon er til stede i luft, dannes det kontinuerlig flere kortlivede radionuklider som kalles radondøtre.


Både radon og radondøtrene avgir. Hva er radon og radonmåling. Hvorfor er radon farlig ? Er radon i vann farlig ? Finner du boligen din i et radonutsatt område, eller er du rett og slett bekymret for radon ? Denne siden forklarer hvordan vi benytter oss av informasjon du oppgir til oss her, og hvordan dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for.


Finnes radon i drikkevannet mitt og er dette farlig ? Høye radonkonsentrasjoner forekommer i vann fra brønner som er boret i fjell. Fra et strålingssynspunkt er det ikke farlig å fly. Forskere anslår at radon er medvirkende årsak til. Det er fra et etisk perspektiv viktig å ivareta hensynet til å holde individuell risiko på et så lavt nivå som mulig,.


Radon farlig nivå

Det brukes i dag flere typer variasjoner for å forhindre økt nivå av radon i norske hjem. Kjøp teknikk og elektronikk online i dag og få gratis frakt på ordre fra 5kr. Har lest litt på nettet og er derfor litt i tvil om radon i hjemmet virkelig er så farlig som det. Mht til nivå så er det en lineær økning i risiko.


Boverket har tagit fram ett gränsvärde för radon som gäller vid nybyggnation eller ändring av en byggnad. Detta finns i Boverkets byggregler, BBR. Farlig radongass også i Bod. Radongass er ekstremt farlig for.


Vi vil jo ha så lavt nivå som mulig,. Selv hvis man bor i et område der det vanligvis ikke ville vært mistanke om radon. Lungecellene går til et ”høyt-beredskaps” nivå ,. Når radon desintegrerer dannes det nye kortlivede radioaktive isotoper av polonium, vismut og bly,. Norge er spesielt utsatt,. Instrumentet gir deg mulighet til selv å avlese radon middelverdi for døgn, døgn, og for det siste året.


For høyt nivå av radon i inneluften gir økt risiko for lungekreft. Dette betyr at radon først og fremst er farlig for personer som røyker eller for personer som. Filmen må ligge i den aktuelle bygningen i minst to, helst tre måneder, før den sendes inn til et. Risiko ved høye radonverdier er moderat høy. En kan i utgangspunktet anta.


En undersøkelse viser økning av en mindre farlig type hudkreft. Fagstoff: Vi kan utsettes for ioniserende stråling daglig selv om vi ikke jobber med dette, ved at det forekommer radon i boligen. Siden man bor og oppholder seg i huset over lang ti kan radon etter hvert forårsake helseskade.


Tiltak mot radon har vist seg å ha god effekt. Les hva du kan gjøre for å redusere radonkonsentrasjonen i boligen din. Vurderer radon har tendensen å bryte ned i en fort hastighet større størrelse mengder radon kan meget vel være farlig deg pluss medisinsk.


Store tiltak mot radon i nye hus gjør folk bare engstelige og redde, sier pensjonert professor Thormod Henriksen. Statens strålevern forsvarer sine. Også radon i husholdningsvann og eller tilkjørte masser under bygningen kan bidra.


Reduserte nivå av technetium-og cesium-137. Privatbolig, arbeidsplass, boligselskap, kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.