tirsdag 30. oktober 2018

Brystrekonstruksjon etter mastektomi

Rekonstruksjon med implantat. Teknisk er metoden relativ enkel. Av de som opereres blir rundt behandlet med brystbevarende operasjon og mastektomi. Oversiktsartikkel MEDISIN OG VITENSKAP Tidsskr Nor Lægeforen nr.


Dette er en type kirurgi utviklet for å gjennopprete brystene etter mastektomi eller etter fjerning av svulst.

Betydningen av brystrekonstruksjon etter mastektomi. Med fokus på selvbilde og seksualitet. Mastektomi er betegnelsen for total eller. Brystrekonstruksjon kirurgi er utført for å erstatte bryst hu bryst vev, og brystvorten fjernes under en mastektomi. Planlagt strålebehandling etter mastektomi er ikke kontraindikasjon.


Mikrokirurgisk brystrekonstruksjon er svært ressurskrevende og den offentlige refusjonen. Etter å ha fjernet et bryst, mastektomi ,.

En annen vanlig brystrekonstruksjon innebærer å bruke frisk hud og muskulatur fra andre områder på kroppen. Drenene fjernes etter avtale med operatør,. Flernivåanalyse av virkningen av fellesskapet mot pasientfaktorer på tilgang til umiddelbar brystrekonstruksjon etter mastektomi i Maryland. Når man skal rekonstruere bryst, er enkleste metode å legge. Endelig svar på hvilken tilleggsbehandling som eventuelt skal gis vil man først ha etter at inngrepet er utført og brystvevet er.


Det finnes flere teknikker for hvordan brystrekonstruksjon. En kirurg kan utføre rekonstruksjonskirurgi under eller etter en mastektomi. Det er to måter å utføre brystrekonstruksjon på. Mulige komplikasjoner etter brystrekonstruksjon.


Et primær rekonstruksjon gjennomføres samtidig med bortoperasjon av brystet ( mastektomi ). Effekt av mastektomi med samtidig brystrekonstruksjon sammenlignet med mastektomi med brystrekonstruksjon på et senere tidspunkt (år etter ) 13. Av 8personer som hadde prosedyren etter mastektomi og brystrekonstruksjon , rapporterte bare personer () langsiktig bryst asymmetri. Metode Dette er et kvalitetsregister for pasienttilfredshet hos kvinner som har gjennomgått brystrekonstruksjon etter mastektomi eller som følge av traume,.


By Linn Tranø Leth-Olsen and Pernille Kålvik Johansen. I sjeldne tilfeller kan mer alvorlige komplikasjoner utvikle seg etter en mastektomi ,.

Vi anbefaler derfor at det av medisinsk faglige grunner bør gå minst et år etter avsluttet adjuvant. Det kan medføre at enkelte funksjoner på nettstedet ikke fungerer optimalt. Beklager ulemper det kan medføre.


INDIKASJON BRYSTREKONSTRUKSJON. Ultralyd mnd før operasjon. Hvis det etter genetisk utredning påvises en forhøyet risiko for brystkreft,.


Aktuell: Livskvalitet , aktivitet og total livssituasjon. Prinsipielt kan de innde-les i tre kategorier: rekonstruksjon med im-plantat, rekonstruksjon med stilket lapp og rekonstruksjon. Akershus Oslo Innlandet Buskerud Vestfold Telemark Sørlandet Stavanger Fonna Bergen Førde Møre og Romsdal St.


Olavs Hospital Nord Trøndelag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.