fredag 12. oktober 2018

Brunsnegler liker ikke

Det blir stadig meldt inn til Bioforsk at dyr blir syke av å ha spist høyballer som inneholder råtne brunsnegler. De liker ikke å gå over skarpe gjenstander. Hvis man skal si noe fint om brunsnegler ,. Velg dekkmaterialer i bedene som sneglene ikke liker , eller hold topplaget med jord løst så det tørker.


Og har du først brunsnegler ,. Heller ikke likt av brunsneglen, og derfor ganske trygge alternativer når du skal plante bed.

Begonia, petunia og senetti. Femtunge er en robust og vakker blomst som blomstrer til langt ut på høsten. I disse publikasjonene har jeg hjulpet til med å utarbeide en liste over en del planter brunsnegler ikke liker så godt. Mitt beste råd er å satse på planter som sneglene ikke liker. Hi, lik alle andre har jeg store problemer med brunsnegler.


I år har jeg par ganger vært så heldig å få spalteplass i flere aviser og magasiner. Du kan få en fin blomsterhage med planter brunsneglene ikke liker , sier lektor og gartner Berit. Er du plaget av mange brunsnegler i hagen?

Sneglene liker heller ikke å bevege seg på fersk bark. Barrièrer av kaffegrut og aske må fornyes etter hvert. Invaderes hagen din av brunsnegler ? Noen skadedyr er fremmede arter som blir et problem om man ikke gjennom fantasi og dugnadsånd bidrar til å holde antallet.


Det verste med å spise brunsnegler ,. Fungerer like bra til skalldyr eller fisk. Jeg er ikke alene om å ha tygget i meg skadedyret. Denne ettåringen får vakre blomster. Det eneste som hjelper er å redusere antall brunsnegler.


Gjør det vanskelig for sneglene å komme frem til godsakene! Brunsnegler liker ikke å måtte krype over skarpe gjenstander som grus og bark. Nedenfor er en liste over noen av de planteartene som brunskogsneglene enten liker eller ikke liker. Det er imidlertid ikke alle planter brunskogssneglene er like glad i, så ønsker du en hage uten snegler, har Poppe følgende tips til hva du kan plante.


Man kan anlegge hager som sneglene ikke liker som et ledd i bekjempelsen. Ettersom sneglene er avhengige av mye fuktighet for å trives,. Se hvilke planter sneglene liker og ikke liker nederst i saken. Ta de så tidlig som mulig.


Eksempel på en plante som trolig er lite populær for brunsnegler.

Smart sted å ha øl-nemaslug. For at sneglene skal ha lite å spise kan du altså velge planter i hagen som sneglene ikke liker. SNEGLESTOPPER: Espen Skarphagen bruker nesten ikke middel mot brunsneglene. Men når han planter ut georginer og andre planter sneglene liker godt, har han i starten.


Hos Felleskjøpet finner du produktene som hjelper deg med å bli kvitt brunsnegler i. Nyttig informasjon, Spørsmål og Svar. Det er like merkelig som personen i rommet som ikke liker katten, og som katten konstant stryker seg inntil. Brunsneglen tiltrekkes av øl, men professor Christoffer Schander tror ikke lettøl (bildet) gjør samme nytten som vanlig øl. Flere tips mot brunsnegler.


Lag gjerne ”veier” av grus eller bark i hagen, som er vanskelig for. Snegler liker ikke skarpe gjenstander som grus, bark og flis. Min sneglefilosofi har de siste årene gått ut på å ha mest mulig sneglesikre planter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.