onsdag 7. mars 2018

Tørke tre emner

N år man samler på emner til tresløyd er de som regel råe når man finner dem. Når man dreier kan de selvfølgelig dreies råe, og så tørke. Har du dreid for tykt, sprekker det lell.


Men hvor lenge må jeg tørke runde emner med barken på? Skal du tørke korte emner av edelt tre er det viktig å male over endeveden men en poretetter, slik at treet tørker fra langsiden og ut, og ikke fra endeveden. Kan du gi meg en god oppskrift på å lage surbjørk på.

Og i etterkant tørke den slik at det er greit å dreie eller brukes til andre ting. Når ein grovdreiar rå emner , må ein tørka tinga etterpå. Detaljert informasjon om spesifikke emner finner du i menyen til høyre ”Informasjon for tredreiere”. Fuktig tre krymper når det tørker. Underveis styres tørkeprosessen ved hjelp av avanserte fysisk-matematiske modeller for samspillet mellom tre.


Forside Interiør, møbler og trapp Hvem selger tre - emner til møbler? Hvor lang tid veden bruker på å tørke vil variere med flere faktorer. Hvis du feller trær om våren og det er en tørr og vindfull sommer og høst,.


Trevirke er lett å arbeide med.

Ein unngår at veden vrir seg ved å tørke den under belastning. Veden er gulkvit til kvit i fargen. Tre krymper – ganger mer i tverretningen enn i lengderetningen. Bjørk, bøk og rogn har stor volumkrymping.


Som du sikkert vet så må eik få lov å tørke sakte. Om den har ligget tørt ute,. Har selv brukt og vanne slike emner om det er for varmt (ute om sommeren). Sjøen var full for så sent som tre år siden,. For å unngå soppskader hos tømmer og deformasjonsskader hos trelast må man bearbeide og tørke virket hurtig.


Ser det tar tid å tørke emner før en kan starte i det hele tatt. Norsk Treteknisk Institutt Tørkemetoder Da friluftstørking krever lang tørketid og gir usikker og gjenn-. En præcis definition af begrebet tørke er politisk ladet, men der er tre typer tilstande,. Tørke er ikke et rent fysisk fænomen,. En temperatur på rundt °C er gunstig – da bevarer soppen fargen godt.


Kanidaten har gjort seg kjent med ulike egenskaper for tre som materiale i produkter og har kunnskap ombearbeidings- og. Dennis prøver seg på tredreiing. Unsubscribe from Terje Normann? Ideelt skal emnet tørke i ett år før en god bue lages, men i skolesammenheng har en gjerne ikke tid til det,.


Derfor bør en finne emner (grener).

Emnet vurderes med en tre dagers hjemmeeksamen. Eksamensoppgaven publiseres på denne siden kl. Medlemmer Osp til Badstupanel og badstubenker. Eik terassebord til båtmaterialer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.