fredag 30. mars 2018

Normale radonverdier

Det er et radioaktivt stoff som er forårsaket av nedbrytning av uran i jord og stående vann under. Nå om dagen får vi i Norsk radonkontroll mange telefoner i fra folk som har fått påvist høye radonverdier. Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging, oppussing og generell problemløsning i forbindelse med dette! Risikoøkningen bestemmes av hvor lang tid man utsettes for radon og av hvor høyt radonnivået er. Nok en barnehage i Kristiansand er registrert med for høye radonverdier i innelufta.


Kalibrering ved høye radonverdier. Typiske spørsmål og svar om radon. Om hva radon er og hvordan vi måler og forebygger radonproblem i bygg. Ved normal temperatur og trykk så vil. Når tiltakene er satt inn er det på tide å måle radon igjen og gjøre vedlikehold for å sikre normale radonverdier i. Vi har mye uran- og radiumrike bergarter, som for eksempel alunskifer og radiumrike granitter.


Her på berget er det store mengder sand og grus, som er. Du kan, på en enkel måte, sjekke om boligen har for høye radonverdier og om det er nødvendig med en radonsanering. Om du har for høye radonverdier i boligen din eller ikke,. Det er mange forutsetninger som skal ligge til grunn for en god radonsanering. For et nøyaktig resultat er det også viktig at målingen skjer under så normale forhold som mulig,.


Hvis man finner for høye radonverdier ,. Stort sett er det et ufarlig strålingsnivå fra radon, men man skal være klar over muligheten for høye radonverdier i enkelte boliger. Flere huseiere skal ha følt seg presset til å kjøpe produkter som viser seg å koste mange ganger det normale. Vurdering IA)kaIet er omfattet av et balansert ventilasjonsanlegg som normalt er avskrudd utenom normal driftstid. Det er derfor ikke nødvendig å dokumentere forsvarlige radonverdier for denne leiligheten. Radonverdier i norske boliger og.


En typisk bygning der man finner forhøyede radonverdier har enten en naturlig ventilasjon eller en mekanisk undertrykksventilasjon. Alt som avviker fra normalen kan være et tegn på at noe er galt. Fremdeles høye radonverdier.


Det er fremdeles farlig høye forekomster av radon-gass i husene i Saltdal. Usikre doser av vitamin E kan også føre til overdreven blødning eller kan hemme normal nyre funksjoner. Vi kan imidlertid ikke utelukke.


Selv om bergarten inneholder lave radonverdier kan det være variasjoner innen. Bakgrunnen for målingene er krav i strålevernforskriftens med grenseverdier for radon. Forsvarsbygg gjennomfører radonkartlegging hvert femte år i bygg hvor det. Har du målt høye radonverdier i din bolig?


TG Som TG men eldre enn år, normal bruksslitasje. TG Kun ventil i yttervegg eller vindu. Leiligheten holder gjennomgående normal standard. Normale åpningstider fra Tirsdag 29.


Lyskultur er Norges ledende kompetansenettverk innen lys og belysning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.