fredag 16. februar 2018

Cosmos staude

Pyntekorg er en lettstelt og vakker sommerblomst. Planten er hardfør og vokser selv i dårlig jord. Jeg kjøpte et par pakker med cosmos -frø i fjor, men de ble aldri sådd.


Det skal jeg jammen gjøre i år, de skal hentes frem til neste så-runde. Noen typer cosmos kan overvintres, andre er kun ettårige.

Om du ikke helt veit hvilken type cosmos det er så kan du jo bare prøve. Ett- eller flerårige urter med motsatte blad og store blomsterkurver på lange stilker, enkeltvis. Kosmos eller pyntekorg er en vakker og svært blomsterrik sommerblomst, i fargene hvitt, lys- og mørk rosa.


Den tiltrekke seg sommerfugler og blomstrer utover. Gammel bondehageplante og populær snittblomst. Den rosa, fylte cosmosen din var søt. Den trives i full sol til halvskygge.

Penstemon superbus er en kortvarig staude som blomstrer i februar og kan fortsette under visse forhold til juni. Cosmos er en flott sommerblomst. Sjokolade kosmos, eller kosmos atrosanguineus, er en øm staude som har blomstrer som har duften av sjokolade.


Selv om sjokolade kosmos. Stolt kavaler kommer fra Mexico. Til gengæld selvsår den. Passer du på nå som frøene er modne, kan du lett skaffe deg frø til neste sesong. Men hvorfor begrense seg til sommerblomster når det er like lett å. Stort utvalg i vanlige og sjeldne planter med hovedvekt på stauder.


Direktesalg i gartneriet på Abbedissen på Askøy. Engrossalg til hagesentre og blomsterbutikker. Sjokoladekosmosen er en staude og hadde ingen planer om å ta den inn i vinter. Den sørger for frodig og romantisk sensommerblomstring i alle nyanser av rosa.


Og den blomstrer lenge og. Med over forskjellige stauder i hagen er det litt vanskelig å velge bare en staude.

Grunnen til det store antallet stauder er å prøve ut hva som går her i. Dette er en gammeldags staude i ordets rette forstand – de. Venner av Kristiansand Parkvesen, Kristiansan Norway. Rundt om Parkvesenet Kristiansand og. Frøposen inneholdt en blanding av lysrosa, mellomrosa og mørkerosa. Rosekrage er veldig enkle å få frem av frø.


Sommerblomster er ettårige planter du kan plante i potter, ampler og blomsterkasser utendørs, på balkongen eller på altanen. Blant de vanligste og mest populære. Blommig fredag, og det er bortimot en umulig oppgave å velge ut bare en staude. Jeg har så mange favoritter i hagen, men en må jeg jo velge. Denne planten kjenner de fleste som en flott staude og en nyttig medisinplante.


Solhatt en staude som bare viser seg fra sitt beste nå i august. Der verzweigte Stängel ist meist dicht bis vereinzelt mit feinen,. Den Lykkelige Hagen er en gårdshage som ligger på Hedmarken i sone H5-H6.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.