En rekke oppskrifter ber om bare eggehviter eller bare eggeplommer. Hva gjør du med det som er til overs? Det er jo ikke vanskelig å finne en oppskrift. Men er det slik at man kan fryse eggeplommer ? Mener jeg har lært en gang at man kan fryse egg hvis man fryser plomme og hvite hver for seg. Men, om noen lurer: Ja, du kan fryse ned eggeplommer.
Og dermed hoper det seg grundig opp med eggeplommer i et område hvor det produseres vin i store. Planen er å lage iskrem av dem, men jeg vet ikke om jeg orker i løpet av de nærmeste dagene. Kan man fryse eggehviter og senere bruke dem i sufflé?
Fryse eggeplommer er for kjedelig. De må jo brukes opp før eller siden alikevel. Lenke til innlegg Del på andre sider. Oppskrifter for eggeplommer. Derfor har jeg i dette innlegget samlet noen oppskrifter som bruker eggeplommer og noen som trenger eggehviter.
Tenk at hvis du har eggeplommer til overs,. Moren min er ellevill etter denne formkaken. Kaken ser tilsynelatende ordinær ut, men når du tar en smakebit skjønner du at mye smør, eggeplommer og kremfløte. Skal du bake en kake hvor oppskriften krever bare eggeplommer eller eggehviten kan dette trikset være lurt å kunne.
Den har god holdbarhet og er fin å fryse. Bland eggeplommer , fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Går det an å fryse denne også? Mange er overrasket over å høre det er mulig å fryse egg. Men det er visse forholdsregler som må tas, samt spesifikke måter å gå om.
I oppskriften skal man bruke eggeplommer. Når du skal fryse egghvite kan det være lurt å fryse de hver for seg slik at du kan ta opp så mange du har bruk. Egg er en viktig del av kostholdet vårt.
Du har kanskje noen ganger lurt på hva som er sunnest: eggeplomme eller eggehvite? Har prøvd denne ganger nå, men hver gang jeg tar i eggeplomme i den smeltede sjokoladen, så klumper sjokoladen seg til en hard klump. Noen foretrekker å skille eggeplomme fra den hvite og fryse de to deler i forskjellige beholdere. Jeg har hatt lyst til å prøve en melkesjokoladekake en stund nå,.
Visp sukker og eggeplommer til eggedosis. Da kan man velge om man vil fryse plomme og hvite hver for seg,. Både eggeplommen og -hvitens gode egenskaper opprettholdes etter frysing. Visste du at man kunne fryse ned denne maten? Ha fløte, sukker, vaniljefrø og eggeplomme i en kjele og varm opp på middels varme.
Disse hjemmebakte bollene egner seg også veldig godt til å fryse ned. Best å fryse ned og ta opp etter behov eller holder de seg i en pose i kjøleskapet noen dager? Lager du dobbel porsjon kan du fryse dem ne også.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.