mandag 18. september 2017

Beskjære grantre

Beskjære grantre

Poppe sier at det generelt er best at beskjære trærne mens dem er i hvile. Men er det bare tynne grenene som skal beskjæres kan det gjøres året. Nå i slutten av februar er en perfekt tid til å beskjære busker og trær på.


Vi har en gammel granhekk som var her når vi kjøpte huset. DET ER IKKE BRA Å TOPPE TRÆR (kutter toppen) når man skal tenke på når man beskjære trær er at man aldri skal kutte greiner som er noe serlig. Det er umulig for meg å si om de dør eller ikke, men vær klar over at enhver operasjon som innebærer kapping av større grener er en risiko for at.


Så ja, man må beskjære granhekk jevnlig for å holde de på et pent nivå, men å toppe selve stammen, det gjør du bare engang. En sag, et par sakser og en skarp kniv er en god utstyrspakke når du skal drive beskjæring. Men du må være flink til å beskjære den, sier Hvål. Både toppskudd og sideskudd bør fjernes. Klipp nå, og gjenta ved St.


Selv om noen mener man bør vente til sensommeren med beskjære fruktrær, vil mange gå løs på jobben allerede i mars og april. Der er ingen fastsatt regel for. Ved å beskjære om sommeren får du bedre frukt, friskere trær og du unngår sykdommer på plantene, mener Bragdø. Vent med å beskjære disse. Du må være flink til å beskjære den, både toppskudd og sideskudd bør fjernes.


Greinene sitter i regelmessige etasjeformete kranser som greiner seg videre. Jeg bor rett ved en liten skog, og den har de siste årene bestemt seg for å strekke seg litt ekstra. Selv synes jeg det er flott med en grønn ugjennomtrengelig.


Hvordan å beskjære grantrær. Undersøk grantre etter tegn på soppsykdommer. Grantrær kan kontrakten sykdommer som rhizosphaera needlecast,.


Ved flytting av store planter er det alltid en fordel å beskjære planten så langt tilbake som det er praktisk forsvarlig. Selv om trær i skogen vokser helt utmerket uten annen beskjæring enn den naturlige, trenger hage- og bytrær mer pleie for å opprettholde sin tilstand og estetikk. Midt i Trillemarka i Buskeru på grensen mellom Sigdal og Numedal står det som sannsynligvis er Norges eldste levende grantre.


Når du begynner å beskjære , topper du vekstpunktet(øverste grein) for ikke å få et for høyt tre, det skal være lett å plukke frukten. JEg har et stort tre og må i år beskjære noen grener som går ut i veibanen. Hadde vært greit å vite om jeg kunne prøve å lage flere duetrær.


Busker med stort rotnett greier omplanting godt. Du kan heller beskjære buskene året etter, hvis de har fått mye nakne greiner uten blad eller skudd. Felling av et høyt grantre ble veldig profesjonelt utført - til rett tid - og til avtalt pris.


Jeg er redd for at ditt Grantre , etter topping vil reagere med å utvikle to topper. Det er heller ikke noe i veien for å beskjære busken hvert år og kun ta et par greine for året. Husk disse greine skal kuttes helt ned.


Kjegle-gran er det noe som heter,og den vokser sakte og tett. Men du kan også plante et vanlig grantre og beskjære alle grenene en eller flere ganger årlig, da. Trær gir hagen karakter og tak. Vi har små trær til små hager eller til å plante i krukker på balkongen, og større trær til deg som har mer plass. Du kan enkelt beskjære syke nåler av treet for å forbedre sitt utseende.


Tomentosus rot råtne er en sykdom som påvirker røttene av et grantre. Tidene forandrer seg, og det gjør også måten å beskjære epletrær på. Eik har andre betydninger. Eikeslekten (Quercus) er en slekt i bøkefamilien.


Den omfatter både løvfellende og eviggrønne trær og busker med en vid utbredelse på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.