tirsdag 30. mai 2017

Avfallskvern forbud

En avfallskvern er en kvern som monteres under sluket og brukes til å kverne opp matavfall og annet organisk avfall. De har vært vanlige i bruk i mange andre land. Avfallskverner for mat forbudt! At avfallskverner for mat nå er forbudt i Norge, er ingen katastrofe.


Et prøveprosjekt viser at det ville vært en. Det er forbudt å tilføre kvernet matavfall til det offentlige avløpsnettet i Bergen. Avløpsanleggene er bygget for å samle opp kloakk og rense denne. Det jeg vet om avfallskvern er at det ikke er lov å bruke.


Skal kommunen kunne innføre et forbud mot bruk av matavfallskverner så må de kunne påvise. Kommentarer til forskrift om forbud mot bruk av matavfallskverner. Ved at oppmalt matavfall skylles vekk med avløpsvannet fra.


Logg inn eller registrer deg. Skal ha avfallskvern til mitt nye kjøkken. Har dere noen anbefalinger å komme med vedr valg? NB: Det er lovlig i vår komune, så treng ingen diskusjon vedr.


Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging, oppussing og generell problemløsning i forbindelse med dette! Forbud mot bruken av kverner strider mot Smittevernloven. Longyearbyen hadde husholdningene frist til 1. Nordreisa kommune har nedlagt forbud mot bruk av avfallskverner i bygninger som direkte eller via privat stikkledning er koblet til kommunens avløpsnett. Stokke kommune har i flere år latt noen hustander prøve matavfallskverner. Kvernene moser matrester og sender det ut i avløpsnettet.


Stikkord: avfallskvern. Man kan bare forby noe som er farlig, og det eneste som kan være farlig med kverner er at kommunen ikke sørger for å gjøre. All bruk av avfallskvern tilkoblet kommunalt og privat avløpsnett er forbudt. Installasjon og bruk av matavfallskvern: Bakgrunn Matavfallskvern i husholdningen er ikke noen ny oppfinnelse. Teknikken som brukes, ble utviklet på tallet i USA.


Likevel er ikke problemene løst. Norske kommuner har brukt flere hundre millioner kroner på kildesortering av avfall. Det våtorganiske matavfallet. Bodø kommune tillater ikke montering av avfallskvern. Til innhold Borgerportalen til.


Mange kommuner hevder at de har et forbud mot bruk av matavfallskverner. Andre vurderer å innføre et slikt forbud , mens andre igjen hadde. Det er ikke tillatt å installere avfallskvern til kjøkken i Eidsberg kommune. Forbudet er hjemlet i forurensningsforskriften.


Grunnen til at miljøverndepartementet har lagt ned forbud mot. Jeg har selv hatt en jævlig barndom og har ikke kontakt med mine foreldre. Men har prøv men min mor er en psykopat så det går ikke.


Faren min døde nå og moren. Borredalsdammen er belagt med restriksjoner i forhold til boliger, ferdsel og landbruk, og det er forbud å bade og fiske i Borredalsdammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.